Cupra Born rijtest

Cupra Born, een sportieve volkswagen ID.3

De meeste mensen kennen de Volkswagen ID.3 nu wel. De Cupra Born is eigenlijk de sportieve broer van de Volkswagen ID.3. De Born is het eerste volledig elektrische model van het merk Cupra. Het merk ken je wellicht als het sportieve sub-label van Seat, maar inmiddels is het een wel bekend sub-merk van de Volkswagen Group.

De overeenkomsten tussen de Volkswagen ID.3 en de Cupra Born zijn duidelijk, maar er zijn in zekere zin ook verschillen tussen beide auto’s.

UITERLIJK:

Zoals gezegd is de Cupra Born de sportieve broer van de ID.3. Dit komt voornamelijk door het sportieve uiterlijk van de Born. De voorkant van de Born ziet er bijvoorbeeld een stuk “agressiever” uit, dan de ID.3. De achterkant is sportiever door de lichtlijnen tussen de achterlichten, de diffuser aan de onderkant van de bumper en de in kleur meegespoten dak spoiler.

Het sportieve uiterlijk is ook terug te vinden in het interieur van de Cupra Born. De Born beschikt over een hogere console, een (afsluitbaar) opberg vak en (elektrisch verstelbare) sportieve stoelen.

RIJGEDRAG VAN DE CUPRA BORN:

De Cupra Born beschikt over een sterke elektromotor met 204pk en bereikt vanuit stilstand 100 km/u in 7,3 seconden. Meer dan genoeg vermogen dus.

De Born rijdt erg goed. Zowel comfortabel als sportief. Vanuit het infotainmentsysteem kan de rijmodus gemakkelijk worden aangepast. Wil je minder stroom verbruiken om zo een langere afstand te kunnen rijden, selecteer dan de ECO-modus. Graag met meer comfort rijden? Kies dan voor de ‘comfortabel’ modus. Deze past het rijgedrag van de auto aan, zodat het rijden een stuk comfortabeler wordt. Denk hierbij aan de vering, gevoeligheid van het stuur en de acceleratie.

Zin om sportief te rijden? Zet dan de Born in sport stand. Deze modus zorgt voor een sportievere wegligging, snellere reactie op het gaspedaal en minder stuurbekrachtiging.

OPLADEN:

De Cupra beschikt over een 58 kWh accu (netto) waarmee u, indien volgeladen, 407 kilometer mee kunt rijden. Opladen gaat gemakkelijk bij openbare laadpalen, thuis of snelladers (120 kW DC). Ook tijdens het rijden kan de Cupra opladen. Stroom wordt teruggewonnen door middel van gas loslaten of remmen. Door de Cupra in de ‘B-stand’ te zetten middels in plaats van ‘drive’ remt de Born meer op de motor af en kan je grotendeels met 1 pedaal rijden. Zo remt de auto af wanneer het gaspedaal wordt losgelaten. Ideaal om binnen de bebouwde kom te gebruiken.

CONCLUSIE:

De Cupra Born is een ideale lease auto voor zakelijk gebruik, maar ook erg fijn om in te zetten als familie auto in het weekend. De Born is van alle gemakken voorzien en zorgt voor een prettige rijbeleving. Ook aan rijbereik doet de Born niet ten onder. Met een rijbereik van 407 kilometer reis je gemakkelijk door heel Nederland op een volledig opgeladen accu.

Wordt de Cupra Born uw volgende lease auto? Bij Hefboom kunt u de Born direct rijden! Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Zoekt u een alternatief? Kijk dan eens naar de Volkswagen ID.3 of Skoda ENYAQ.

Direct een lease
aanvraag doen?